k

If you’d like to try an alternative to classic porcelain, then Tonda is the perfect complement to your home.

Newsletter

  Follow us

  Get inspired

  Subscribe to our Newsletter for news on latest products and sales

   Søg

   Mikrosklerosering

   Microsklerosering

   Karsprængninger på benene opstår med alderen. Op mod 50% af alle kvinder i 30års alderen har enkelte eller flere karsprængninger på benene. Det kan også opstå hos mænd. I de fleste tilfælde opstår de på baggrund af belastning på venesystemet. Dette kan ske i forbindelse med graviditet, årebetændelse, overvægt og ved meget stående/gående arbejde. Arvelighed spiller også en rolle.

   Karsprængninger kan fjernes ved hjælp af injektionsbehandling kaldet mikrosklerosering. Ved denne behandling injiceres en væske (Aethoxysklerol) ved hjælp af en tynd kanyle i de små blodkar. Produktet virker ved at irritere karret, så det hæver og derefter lukker til. Når karret ikke forsynes med blod vil det henfalde. Kroppen vil efterfølgende nedbryde karret og området vil efterfølgende syne uden synlige karspængninger.

   Ved hver behandling forventes at man fjerner 50-70% af de kar, der behandles. Derfor skal der i de fleste tilfælde være mellem 2 – 4 behandlinger til at opnå et godt resultat. En ny behandling af samme kar kan tidligst gentages efter 6-8 uger. Resultatet efter behandlingen kan tidligst vurderes efter 1-3 måneder.

   Før behandling

   Man fremmøder til en forundersøgelse med den klinikansvarlige læge, hvor behandlingen gennemgås og der foretages en forventningsafstemning.

   Såfremt at der ikke foreligger nogen forholdsregler imod behandlingen kan denne tilbydes efter 48 timers betænkningstid.

   Huden skal desuden fremstå normal uden tegn på infektioner i området eller åbne sår. Benene må ikke være hævede. Undlad at smøre benene med fedtcreme og iklæd gerne løsthængende bukser på dagen, så det er lettere at have støttestrømper på indenunder.

   Det anbefales at man undgår kosttilskud eller håndkøbsmedicin som Ipren, Treo og Kodimagnyl i 4 dage forud for behandlingen, da dette øger risikoen for blå mærker.

   Overholdes ovennævnte forholdsregler ikke, aflyses eller udskydes behandlingen. Og vi aflyser i tilfælde, hvor vi vurderer, at der er øget risiko for bivirkninger.

   Ifølge lovgivningen om kosmetisk behandling skal det behandlede område fotograferes før en behandling kan påbegyndes.

   Under behandling

   Behandlingen påbegyndes med opsummering af den plan, der er forelagt ved konsultationen og afklaring af evt. opfølgende spørgsmål. Herefter afsprittes huden. Ved selve behandling vil man opleve en kortvarig let svien, når Aethoxysklerol injiceres i karrene. Der kan også opstå mindre punktblødning fra indstiksstederne. De behandlede kar vil i den første tid være mere synlige end normalt.

   Når behandlingen er afsluttet anbefales at påføre støttestrømper som virker komprimerende til området. Dette de første 2-7 døgn inklusiv til natten det første døgn efter behandlingen. Minimum tryk i kompressionsstrømpen bør være 16-21 mmHg.

   Efter behandling

   Den første uge efter behandlingen skal man undgå at dyrke hård motion og belaste benene fysisk. Varme bade, karbad og svømning generelt bør undgås i op til 1 uge efter behandlingen.

   Man bør også undgå unødig soleksponering i op til 4 uger efter behandlingen.

   Resultatet efter behandlingen på de afficerede kar er permanent. Derfor vil de kar som behandles ikke genopstå. Dog vil der med tiden opstå nye karsprængninger, hvor disse eventuelt kan behandles ved behov.

   Bivirkninger/risici

   Små stikmærker ved indstiksstederne kan forekomme og vil forsvinde efter kort tid. Der kan ved behandling af særligt større områder og større kar i nogle tilfælde opstå en brunfarvning af området efter at karret er nedbrudt. Denne misfarvning kan tage op til 1 år om at blege af.
   Ligeledes kan der i sjældne tilfælde opstå ansamling af helt små røde kar i området, hvor det oprindelige kar har været lokaliseret. Disse vil også gå i sig selv over tid og kan i andre tilfælde udbedres ved hjælp af laser behandling.

   Infektion er som ved alle injektionsbehandlinger en potentiel, men meget sjælden bivirkning. I ekstremt sjældne tilfælde kan indsprøjtning med Athoxysklerol i kar til større områder udløse sårdannelse. Derfor tilbydes maksimalt behandling med 3 sprøjter pr. behandling for at reducere denne risiko.

   En generel allergisk reaktion er ligeledes en ekstrem sjælden bivirkning.

   Ved en uventet reaktion i huden efter din behandling, er det vigtigt at kontakte klinikken.

   Kontraindikationer

   • Graviditet eller amning.
   • Aktiv infektion eller åbne sår på huden i behandlingsområdet.
   • Blødersygdom/hæmofili.
   • Sukkersyge.
   • Historik med ubehandlet forhøjet blodtryk eller hjertesygdom.
   • Tidligere blodprop.
   • Moderat til svært hævelse af benene.
   • Store åreknuder eller dybe blodkar.
   • Allergi for Aethoxysklerol (Polidocanol).

   Desuden udøves forsigtighed ved brug af medicin til antikoagulationsbehandling.

    

   Samtykke

   Efter at have læst den skriftlige information modtages mundtlig information, hvor der er mulighed for at stille uddybende spørgsmål. Behandlingen gives først efter der er afgivet samtykke og kræver 48 timers betænkningstid fra den mundtlige information er givet. Du er velkommen til at medbringe en bisidder. I henhold til databeskyttelsesordningen giver jeg som kunde hermed mit samtykke til, at klinikken må kontakte mig per mail og telefonisk ud fra de oplysninger jeg har givet.

   Priser

   2-3 ml svarende til 2-3 mindre områder

   DKK 1.000

   You don't have permission to register
   X